Sotarn <3

 

Sot (Little Tassas I Put A Spell On You) 2015-12-23 har flyttat in!
Den 23 februari 2016 hämtade vi vår nya lilla vän, Sot! <3 hon är alldeles underbar och ger oss stor tröst efter Askas bortgång.

Sot 9 veckor Full med bus Valpmys Söta Sot

 

Aska 2006-06-14 - 2016-02-01
Du fattas oss! Vi älskar dig för alltid!!

Aska ärLinus och Aska en svart dvärgschnauzer ... eller egentligen är hon så mycket mer! Hon är allas vår lilla solstråle, gullunge, trognaste vän, kramdjur och hon är alldeles underbar!!

Den 21 augusti 2010födde Aska tre små underbara valpar. Följ deras framfart i livet under "Valpar kull B"

Den 27 juli ultraljudades Aska och vetrinären säger att hon har åtminstone 4 små älsklingar i magen. Nu väntar vi med spänning och ser hennes mage växa.

Den 22 juni  fick Aska träffa den charmige prinsen Dellenits St Moritz (Morris) och "tycke" uppstod! Om nu allt går som vi hoppas så kommer Aska att föda  sin andra kull med valpar i slutet av augusti. Mer info om Morris hittar du på hans hemsida.  

Den 10 juni 2010 ögonlystes Aska med resultatet UA.

Maertissimas Aska Karolinadotter

 

Aska är utställd. Jag ställde henne i våren 2009 i Västerås och hon fick en 1:a.
Dommaren säger att Aska är: "en tik av bra storlek, bra ögon, öron och bett. Hon har bra hals och kort rygg. Bra ansatt svans och bra bröstkorg. Hon rör sig bra! Aska har också bra päls, färg, skägg och bryn".
 

Den 13 juni 2010 ställdes Alice Askunge "Nelly" (Askas dotter från kullen som föddes 2009) ut av sin ägare Anna Baum på en inofeciell utställning. Hon fick en 1:a med motiveringen:
"Mycket feminin tik, pigga ögon, bra bett och nosparti. Ngt lättburna öron. Bra hals, rygg och underlinjer. Passande vinklar runt om. Bra ben och tassar. Rör sig lovande." Stort grattis till Nelly och Anna från oss!

Den 17 juli 2010 visade Alice Askunge "Nelly" framfötterna på en utställning igen. Hon fick följande motivering:
"Typfull tik med fina proportioner. Mycket tilltalande och välformat huvud med vackra ögon. Utmärkt hals och rygg. Välkroppad med utmärkta ben och tassar.Fulla vinklar fram och välvinklad bak. Utmärkt pälskvalité och färg. Rör sig med bra steg. Öppen och trevlig." Nelly blev både BIR och BIG!
Så mycket bättre motivering än så här kan man väl knappast få!! Grattis igen till Nelly och Anna!

______________________________________________

Aska pigg och rask!

 

2009
1 juni 2009
 parades hon med NUCH Rådasjöns Elton John och enligt ultraljudet på falu djursjukhus så har hon en full kull i magen. Både Aska och Elton är ögonlysta UA.

 

 

 

Aska vilar i väntan på sina valpar

 

 

24 juli 2009 och Aska har gått 54 dar. Hon är tjock och trött, Inget är som väntans tider... Soffan är hennes favoritplats. 

 

Den 30 juli började Aska föda sina valpar vid frukostbordet. Hon hade bäddat och jobbat hela natten. Aska fick 5 stycken valpar! Se mer om dessa under "Valpar"

Aska på tur.

Den 5 oktober har alla valparna åkt och Aska får återigen 100% uppmärksamhet. Hon har varit en fantastisk mamma som skött, uppfostrat och lekt med sina härliga valpar. En oro fanns hos mig att Aska skulle bli deprimerad när valparna åkt men så verkar inte vara fallet. Det är som vanligt full rulle!