Maja från Rösa Ring

Tyvärr så finns inte min lilla fina Maja mer... har fått lov att ta bort henne idag den 16 mars 2010. Hon har stått på SLU i en vecka (ATG kliniken i Romme dessförinnan) på intensivvård. Hon var som de sa "skelettskadehalt" även fast de inte kunde hitta ngt på varken röngten eller ultraljud. Hon hade jättedåliga värden på levern också. Var sak för sig var kritiskt och ihop efter att taket nåtts på vetförsäkringen utan att ens kunna ställa en diagnos gjorde att de idag tog bort henne för mig. Det känns sååå tungt förstås, hon var min lilla sagohäst.  Det visade sig vid obduktionen att en tromb (propp) gått i vänster bakben och förstört stora blokärl. Detta på grund av foderledan som gjorde att kroppen tog av sin egen reserv vilket gjorde att hon fick leverförfettning. Foderledan kom sig av hjälrtmuskelinflammation (virus eller bakterie vet man inte). Maja hade stått på 2 månaders vila vilket borde ha gjort att hon läkt ut inflammationen...

Maja från Rösa Ring

Maja är var enisabellfärgad islandshäst med stjärna. Hon var född 2004 och var under utbildning tillsammans med mig, ibland lärde jag henne och ibland lärde hon mig!

Sista helgen i augusti 2009 var jag och Maja på kurs i Lima hos Styrmir och Kina. Instruktör för kursen var Gummi Einarsson. Vi red två pass och två (ett) pass på söndagen. Här nedan några fotografier som Madde Magnusson (Malung) tagit.

 

 

Anna och Maja på "Gummi kurs" Anna och Maja
Anna och Maja tränar på formen i tölt Lösgörande övningar gör alltid susen
Anna och Maja, Kristine och Mynta Anna och Maja
Anna och Maja, Kristin och Mynta  

I juli 2009 var jag och Maja på ridläger i Riddarhyttan, Fors gård, hos Frida och det var underbart roligt! I fyra dagar hade jag "husmorssemester" och kände mig som 14 år igen. God mat stod på bordet när man var hungrig. Roliga och givande pass med Frida två gånger om dagen. Energiska stalltjejer servade våra hästar (och oss) med mat på morgonen så man fick sovmorgon och så hästar, hästar och hästar! Kan det bli bättre? Att det hela avslutades med en tävling där Maja och jag knep andra platsen var "grädden på moset" :-) Här nedan några bilder från de underbara sommardagarna.

Maja i stallet på Fors gård Utsikt från vår stuga
Maja i stallet på Fors gård Utsikt från vår stuga
Frida berättar om gångarterna Maja på väg ut i sjön för att bada med Frida
Frida berättar om de olika gångarterna Maja påväg ut i sjön för att bada med Frida
Maja simmar Maja och Frida
Maja simmar Maja och Frida
Vi jobbar med hästarna i repgrimmor Ettan och tvåan i vår avslutningstävling
Vi jobbar med hästarna i repgrimmor Ettan och tvåan i vår lilla avslutningstävling

Hela gänget som var på ridlägret

Här är hela gänget som deltog i lägret juli 2009 Riddarhyttan